Nasi koledzy w Okręgowych Władzach Łowieckich
Pisaliśmy już wcześniej że, kolega Andrzej Czapliński, podczas IV Okręgowego Zjazdu Delegatów PZŁ, został wybrany do Elbląskiej Okręgowej Rady Łowieckiej. Dzisiaj możemy już podać następne nominacje.

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Jarzębiak Drukuj
Sobota, 21 Listopad 2009 22:15

Do wykonania nalewki z jarzębiny należy przygotować:

  • 30 dag owoców jarzębiny,
  • 3 suszone śliwki,
  • 10 rodzynek,
  • 1 daktyl,
  • 100 ml spirytusu,
  • 800 ml wódki,
  • 100 ml brandy,
  • łyżka cukru.

 

Owoce jarzębiny zebrać należy we wrześniu, dobrze opłukać i wysuszyć, następnie pokroić. Ze śliwek usnąć pestki. Po umieszczeniu owoców w słoju dodać cukier i całość zalać spirytusem, po czym odstawić na ok. 4 tygodnie. Po tym czasie nalew zlewa się, a owoce zalewa wódką, a następnie odstawia się na 3 dni. Zlaną z owoców wódkę miesza się z nalanym spirytusem, i dodaje brandy. Przefiltrowaną nalewkę rozlewa się do butelek i pozostawia na okres pół roku.

Zmieniony ( Sobota, 05 Grudzień 2009 11:55 )
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS