Ostatnie polowanie zbiorowe w sezonie 2014/2015
Ostatnie polowanie zbiorowe w sezonie 2014/2015 odbyło się 10 stycznia 2015 r. Przypadło w pochmurnej i dżdżystej pogodzie. prowadził je kol. Piotr Juchno. Mimo niepogody najwierniejsi myśliwi stawili się żeby pożegnać sezon polowań zbiorowych.

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Nalewka z rokitnika Drukuj
Sobota, 21 Listopad 2009 22:23

Do wykonania nalewki z rokitnika należy przygotować:

  • 1 kg owoców rokitnika,
  • 1,5 l spirytusu 80%,
  • 1 kg cukru,

 Owoce należy dobrze umyć, następnie umieścić w słoju i zasypać połową przygotowanego cukru, a całość zalać spirytusem, naczynie szczelnie zamknąć i postawić w ciemnym miejscu na 12-16 tygodni, po czym zlać alkohol i dosypać pozostałą część cukru do owoców a następnie pozostawić je na 3 tygodnie. Po tym czasie cukier powinien być już rozpuszczony tworząc syrop, który należy dodać do zlanego wcześniej alkoholu i odstawić na kilka dni, codziennie potrząsając naczyniem. Rozlać nalewkę do butelek, które pozostawia się na ok. pół roku.

Zmieniony ( Środa, 20 Styczeń 2010 11:32 )
 
<< Początek < Poprzednia 1 2 3 Następna > Ostatnie >>

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS